Info om årsstämman samt uppdatering om balkongerna

Årsstämman

Då var det hög tid för den årliga stämman. Av förklarliga skäl har den skjutits lite på tiden, men vi i styrelsen har bestämt oss för att hålla den i juni. Preliminärt datum är 24/6. Formell kallelse kommer förstås i brevlådan.

Vi har inte fått in några motioner i år (deadline för motioner brukar vara 1 februari), så stämman kommer endast att behandla de för årsstämmor nödvändiga punkterna. Observera att balkongfrågan inte kommer att behandlas alls under stämman. Den tar vi separat vid ett senare tillfälle.

Balkongerna

Som det har informerats om tidigare har vi alltså fått bygglov för balkonger på våra hus (det ska även sägas att det är överklagat, vilket ska behandlas hos Länsstyrelsen). Bygglovet gäller utskjutande balkonger på våning 1 och 2, och franska dörrar (eller franska balkonger) på bottenvåningen. Det var också så som bygglovet var utformat. Skälet till det var strategiskt. Eftersom våra hus omgärdas av så kallad "prickmark" anses balkonger på bottenvåning strida mot detaljplanen (om de understiger tre meter mätt från marken). Sådana ansökningar säger Stadsbyggnadskontoret konsekvent nej till, vilket vi också omedelbart fick indikationer om av handläggaren. Så balkongerna på bottenvåningen ströks och ersattes med franska dörrar, vilket blev den ansökan som i slutändan behandlades och godkändes.

Det återstår alltså att söka bygglov för (riktiga) balkonger på bottenvåningen. Och det är vi på gång med nu. Förhoppningsvis har vi en chans att få igenom den nu när vi redan har ett bygglov för balkonger. Det är nämligen så att instansen över Stadsbyggnadskontoret - Stadsbyggnadsnämnden - kan säga ja även om byggnation ska ske på "prickmark" (som vi dessutom äger själva till allra största del). Arkitektarbetet är redan beställt, och förhoppningsvis kan vi lämna in en ansökan inom några veckor. Handläggningstiden hos Stadsbyggnadskontoret är dessvärre väldigt lång, så det kan dröja innan vi får ett svar, ett halvår, kanske längre.

Situationen för de olika huskropparna ser lite olika ut. Samtliga balkonger i det nuvarande bygglovet vätter mot söder (gavlarna kan alltså inte bebyggas p.g.a. tunnare väggar). I den ansökan vi kommer att göra för bottenvåningen kommer Sannadalsvägen 24-30 att skilja ut sig från mängden. Bottenvåningen på det huset är inte möjlig att förse med utskjutande balkonger, det skulle inkräkta alltför mycket på gångvägen (som även måste kunna användas som utrymningsväg) och sannolikt inte heller bli särskilt trevligt. Så här kommer vi att göra ett försök att rita in balkonger norrut istället. Vid rundfrågning har de flesta uttryckt önskemål om att balkongen ska utgå från köket, vilket ju känns naturligt.

Det var allt för den här gången. Håll er friska så hörs vi. Snart sommar!

Hälsningar
Fredrik & styrelsen