Uppdatering om bygglovsansökan för balkonger

Det är många som har efterfrågat en uppdatering om hur det står till med bygglovsansökan för balkonger. En sådan borde ha gått ut för länge sedan, men här kommer den i alla fall!

Den första ansökan vi skickade in avslogs ju under tidig vår. Därefter har Fästeb, som är den entreprenör vi samarbetar med, besökt oss ett flertal gånger och bygglovet har reviderats. Den stora skillnaden gentemot föregående ansökan är att de flesta av balkongerna på nedre botten nu är franska balkonger (se bifogad fil nedan). Skälet till det är att gårdarna utgörs av så kallad "prickmark", som det inte får byggas på. Från prickmarken och uppåt måste det vara 3 meter. Där tar tydligen "prickmarken" slut. Det är väldigt godtyckligt alltihop, men det är så det är.

Om vi får ett allmänt bygglov för övriga balkonger går det i teorin att tilläggsansöka om bygglov för balkonger för de lägenheter där det är gränsfall. Det sker nämligen ofta (enligt Fästeb) att bygglov ges till balkonger som byggs väsentligt lägre än 3 meter...

Det första steget är att få något slags godkännande, så får vi ta eventuella förändringar och tillägg utifrån det läge vi är i då.

Bygglovet skickades in i augusti och Stadsbyggnadskontoret har upp till 20 veckor på sig att svara. Så vi bör få svar kring julen någon gång. Återkommer med uppdatering då.


Hälsningar
Fredrik

Bifogade filer