Ordningsregler
ORDNINGSREGLER BRF SANNADALSHÖJDEN
A - Ö
Enligt bostadsrättslagen skall varje förening ha ordningsregler. I enlighet med lagens formulering måste man alltid sköta sitt boende så att man ”iakttar sundhet, ordning och gott skick”. Detta gäller alla medlemmar i hushållet och även gäster.
För föreningslokalen gäller särskilda regler.
Ansvar för ordningen
Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter mot föreningen och övriga medlemmar.
Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också ordningsfrågorna. Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför huset.
För vem gäller reglerna
Ordningsreglerna gäller inte bara dig som bostadsrättsinnehavare. Även familjemedlemmar omfattas liksom gäster, inneboende eller hantverkare som utför arbete åt dig i lägenheten.
Ordningsreglerna gäller också för andrahandshyresgäster. Om föreningen har egna hyresgäster gäller reglerna även för dem.
Vad händer om ordningsreglerna inte följs
Om ordningsreglerna inte följs kan vid allvarligare fall din rätt att bo kvar förverkas. Vid anmärkning anmodar styrelsen den som bryter mot reglerna att följa dessa. Därefter och om medlemmen eller hyresgästen trots anmodan inte följer reglerna kan det blir fråga om uppsägning.
A
Allmän trivsel
Alla hjälps åt med att hålla trapphusen, gårdar och källargångar trivsamma. Detta innebär att vi håller rent utanför vår egen dörr, sopar i trapphuset om vi burit något som skräpat ned, inte ställer ut soppåsen utanför dörren, slänger grovsopor och parkerar cyklar på anvisad plats o.s.v. Biltrafik på gårdarna är endast tillåten då i och urlastning av fordonet skall ske. Parkering sker på gatan.
Andrahandsupplåtelse
Upplåtelse av bostadsrätt i andra hand kräver godkännande av styrelsen. Har du för avsikt att hyra ut skall du snarast kontakta styrelsen skriftligt, där du anger giltig anledning till uthyrning, hur länge och till vem (giltig anledning kan t.ex. vara studier och arbete på annan ort eller provboende med sambo). Godkännande till andrahandsupplåtelsen ges endast för en period av ett år. Förlängning av perioden kräver beaktansvärda skäl (se Jordabalken (1970:994) 12 kap. 40 § 2 st.).
Ett möte mellan representant i styrelsen, medlem och andrahandshyresgäst skall alltid ske i samband med upplåtelsen. Ett hyreskontrakt skall upprättas mellan medlem och en kopia på kontraktet mellan andrahandshyresgästen och medlem skall lämnas till styrelsen. Vad som sagts ovan gäller också för hyresrättsinnehavare. Andrahandsuthyrning är endast tillåten till privatpersoner.
Anslagstavlor
I varje port finns en anslagstavla där föreningen sätter upp meddelanden som är av intresse för både medlemmar och hyresgäster.
Avgiftsbetalning
Se hyres- och avgiftsavierna.
Avlopp
För undvikande av stopp i köksavlopp skall i möjligaste mån allt annat än vatten frånskiljas från diskvattnet och läggas i behållare för köksavfall. Spola inte ner kaffesump, grönsaksdelar m.m. i avloppet. Undvik också att spola ner matfett i avloppet, sådant påskyndar behovet av stamrensning och ökar därmed kostnaden för föreningen. Som bostadsrättsinnehavare ansvarar du själv för rengöring av vattenlåset under diskbänken.
I bad och duschrum ansvarar bostadsrättsinnehavaren för rengöring av vattenlås och golvbrunnar. Genom regelbunden rengöring av vattenlås och golvbrunn bidrar du till att vattnet rinner undan snabbare och motverkar stopp längre ned i avloppet.
Det är inte tillåtet att spola ned kattsand, dambindor, blöjor, tops och annat som lätt fastnar i avloppet och gör att det blir kostsamma rensningar av avloppsledningarna.
B
Balkonger
- Ingen åverkan på fasaden. All möblering eller inredning ska gå att nedmontera vid flytt.
- Inget får hänga över räcket. Balkonglådor och dylikt skall placeras på insidan av räcket. Tänk även på grannen under när du vattnar blommor.
- Ingen grillning eller rökning på balkongen.
- Fimpar får inte slängas från balkongen. Skaka inte mattor, dukar, sängkläder eller dylikt.
- Mata inte fåglar från balkongen.
- Undvik belysning med starkt sken eller blinkande ljus på balkongen.
- Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att balkongen snöröjs och för allmän renhållning och underhåll.
- Vill man näta in (kattsäkra) balkongen ska det göras med minimal påverkan på fasadens utseende.
Bredband
Bredbandsuppkoppling ingår i medlemsavgiften för bostadsrättshavarna via Ownit. Medlemmen kontaktar själv Ownit för att beställa uppkopplingen. Önskar man teckna ett annat avtal med en annan leverantör står det var och en fritt. För hyresgäster utgår en avgift för anslutning till föreningens bredband. Se även fliken ”I” (internet)
http://www.ownit.se/privat/kundservice/leverans/bestaell-bredband.aspx
C
Cyklar
De cykelställ som finns på gården och i cykelrummet är gemensamma för alla boende (medlemmar/hyresgäster). Då det under stora delar av året är många som cyklar kan det bli fullt i cykelstället. Cykelställen och cykelrummen rensas med jämna mellanrum och de cyklar som inte märks upp på anmodan tas i förvar i max 6 månader. Den som äger cykeln skall kontakta fastighetsskötaren för att mot beskrivning få cykeln utlämnad. Om cykeln inte kommer att användas under en längre tid kan det var bra att placera den i det egna förrådet i källaren.
E
El
Elförbrukningen i varje lägenhet betalas av respektive medlem/hyresgäst. Säkringarna finns i respektive lägenhet. För åtkomst till elmätare och huvudsäkringar, kontakta fastighetsskötare.
Elavfall
Särskilda sorteringskärl för elavfall finns i miljöstugan vid port 22. Här kan du lägga mindre produkter som har med el att göra t.ex.: kaffebryggare, radio, sladdar, brödrost.
Maxstorleken som kan läggas i återvinningskärlet är en dator.
TV lämnar du i Östberga eller till TV-butiken där du köpt din nya TV. För kylskåp spisar etc gäller samma sak.
F
Fastighetsskötsel
För att få kontakt med vår fastighetsskötare ringer du vår förvaltning, telefonnummer finns anslaget i trapphuset och på föreningens hemsida.
Felanmälan
Felanmälan görs till vår förvaltning, telefonnummer och telefontid finns anslaget i trapphuset och på föreningens hemsida. Vid akuta fall, efter ordinarie telefontid, ringer du till det journummer som finns anslaget i trapphuset och på föreningens hemsida.
Om felanmälan leder till en åtgärd, som medlem svarar för enligt föreningens stadgar, kommer medlemmen att debiteras kostnaden.
Fläktar
Se köksfläktar.
Föreningslokalen
Föreningen har en lokal för allmänt nyttjande. Ingången är bredvid port 14. Kontakta ansvarig i styrelsen om du vill låna lokalen. 500 kronor betalas i deposition för nyckel, och för att dessa skall återfås, skall städning vara gjord när nyckel återlämnats och lokalen skall vara avsynad. Den som vill nyttja lokalen skall läsa och godkänna de ordningsregler som gäller särskilt för lokalen. Iaktta dessa regler aktsamt då lokalen är en tillgång för alla boende.
Förråd och källarutrymmen
Till alla lägenheter hör också ett förråd som finns i husets källare, där också cykelrummen och barnvagnsrummen finns. Till förråden får man själv ordna med lås så att ingen obehörig tar sig in. Till cykel- och barnvagnsrummen gäller samma nyckel som till porten. För allas trevnad och för att minska brandrisken är det förbjudet att placera saker i källarkorridorerna. Saker uppställda i källarkorridorer och allmänna utrymmen kan komma att transporteras bort och slängas.
Fyrverkerier
Fyrverkerier och smällare får inte brukas inom föreningens fastighet.
Försäkring
Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring. Denna försäkring omfattar inte din lägenhet. Du skall själv teckna hemförsäkring för din lägenhet. Bostadsrättsinnehavare ska dessutom teckna tillägg för bostadsrätt i sin hemförsäkring. Enbart en hemförsäkring omfattar normalt inte ersättning för brand och vattenskador på bostadsrättslägenhetens ytskikt och inredning.
Fastighetsförsäkringen täcker normalt ej heller dessa skador även om det är en fastighetsskada eftersom du som medlem har underhållsansvar för detta i en bostadsrätt (till skillnad från hyresrätt). Du behöver alltså inte själv vara vållande till skadan för att ändå vara ansvarig för att skadan åtgärdas.
Tillägg till bostadsrätt i din hemförsäkring medför att du ekonomiskt kan drabbas av enbart självrisken. Renoveringen bekostas av ditt hemförsäkringsbolag.
Du som inte har någon hemförsäkring kan drabbas av stora ersättningskrav från bostadsrättsföreningen om du anses som vållande vid skada på fastigheten.
G
Gemensamma kostnader
Var sparsam vid varmvattenförbrukning och lämna inte vatten rinnande i onödan. Var också sparsam med el i fastighetens gemensamma utrymmen. Byt packning på kran respektive toalett när vatten står och droppar eller rinner. Kostnader för vatten och gemensam el belastar din avgift till föreningen.
Grillning
Vid grillning på gården är det viktigt att se till att grillrök och os inte förorsakar obehag för dem som har sina fönster åt gården. Var och en ansvarar för att det på grillplatsen är städat efter avslutad grillning. Föreningen tillhandahåller grillar, en på varje gård och dessa skall lämnas städade och tömmas på aska efter avslutad grillning.
Grovsopor
Grovsoprum finns i särskilda utrymmen på gårdarna, dessa tömmes en gång i veckan. Om de är fulla så får man avvakta tills de är tömda, ställ inga sopor utanför utrymmena.
Grovsopor får inte slängas med övrigt hushållsavfall eller ställas i källargångar och andra gemensamma utrymmen.
Följande saker får ej ställas i grovsoprum:
Skrymmande saker som t.ex. sängar, soffor, badkar, toalettstol, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare, spisar, kyl- och frysskåp. Inte heller kemiskt avfall som t.ex. oljor, målarfärg, murbruk, annat byggnadsmaterial, bildäck, bilbatterier eller dylikt.
Du ansvar själv för att ovanstående saker transporteras till en återvinningscentral.
Elavfall får ej slängas i grovsopor eller hushållssopor. Det finns speciella sorteringskärl för mindre elavfall i miljöstugan vid port 22.
Respektera föreskrifter som finns anslagna i respektive soprum. Det är viktigt att vi hjälps åt för att få det att fungera.
Närmsta återvinningscentral är: Östberga återvinningscentral www.stockholm.se/avc
H
Hemsida
På föreningens hemsida www.sannadalshojden.se finns information för boende.
Hyres- och avgiftsavierna
En gång per kvartal meddelas varje medlem de kommande tre månadernas avgifter.
En gång per kvartal meddelas varje hyresgäst de kommande tre månadernas hyror.
Husdjur
Du som har husdjur eller vänner som besöker oss med sin hund eller katt - se till att du har djuret under kontroll eller i koppel när det är i gemensamma utrymmen och på gården.
Självklart ska djuren inte förorena på gården eller i fastighetens utrymmen och om en olycka skulle ske måste lämningarna tas bort. Katter smiter lätt in och blir inlåsta i våra källare, var uppmärksam på detta om du låter källardörren stå öppen ett tag.
Det krävs tillstånd att hålla ormar och spindlar i lägenheten. Mer information kring husdjur finner du här: http://www.stockholm.se/ByggBo/Husdjur/
I
Inbrott
Inbrott anmäler du till polisen. Upptäcker du att det varit inbrott - berätta gärna det för någon i
styrelsen eftersom den typen av problem brukar gå i vågor. Kanske kan vi tillsammans göra något för att förhindra en upprepning
Informationsmapp
Denna informationsmapp är ett ”levande dokument” som kommer att revideras efter behov. Mappen tillhör lägenheten.
Internet
Uppkopplingen till lägenheten levereras i dagsläget av Ownit. Uttaget sitter ovanför ytterdörren och levererar 100/100 Mbit. Se även flik ”B”.
J
Julgranar
Julgranar får inte slängas ut på gården, dessa kan ställas i grovsoprummet sönderklippta eller lämnas till kommunens egna uppsamlingsställen.
K
Kabel-TV
Föreningen har ComHem som kabel-tv-leverantör. Önskar du teckna abonnemang, felanmäla eller behöver du mer information om avgifter m.m. kontaktar du ComHem direkt. De tillhandahåller även Internetuppkoppling och IP-telefoni via sina nät.
Kattstegar
Det är ej tillåtet att ställa upp s.k. kattstegar mot fasaden. Kattstegar kommer regelbundet att tas bort av fastighetsskötaren.
Köksfläktar
Funktionen på fläkten som är placerad bakom kryddhyllan ovanför spisen i varje lägenhet får absolut inte förändras. Byte till fläkt med annan funktion kan leda till allvarliga skador på byggnaden. Fråga därför alltid fastighetsskötaren om du är osäker. Se även separat information på föreningens hemsida.
Kontaktuppgifter
Saknar ni information så kan ni alltid söka på föreningens hemsida, www.sannadalshojden.se
L
Lägenhetsdörren
Dörren till lägenheten tillhör lägenheten. Respektive medlem/hyresgäst ansvarar för att dörren hålls ren. Dörren får inte bytas ut eller utseendemässigt förändras, genom t.ex. ommålning eller montering av nya lås eller brevlådor, utan styrelsens tillstånd.
Föreningen kommer i dagsläget ej att bekosta ett utbyte av samtliga lägenhetsdörrar till nya säkerhetsdörrar, dock föreligger möjlighet för medlem/hyresgäst att själva bekosta ett utbyte av lägenhetsdörr till ny säkerhetsdörr, förutsatt att styrelsen har lämnat sitt tillstånd. Innan styrelsen lämnar sitt tillstånd skall ritning på säkerhetsdörr från leverantör/tillverkare ha uppvisats. Utformning av säkerhetsdörr skall uppfylla nedanstående punkter:
· Säkerhetsdörr skall hålla samma brandklass som befintlig lägenhetsdörr, dock minst brandklass EI30.
· Säkerhetsdörr skall utformas med 3st speglar lika befintliga lägenhetsdörrar (t.ex. genom pålimning av frästa MDF-profiler eller plastprofiler).
· Säkerhetsdörr skall målas med kulör och glans lika befintliga lägenhetsdörrar.
Om föreningen i ett senare skede beslutar att bekosta ett utbyte av samtliga lägenhetsdörrar till nya säkerhetsdörrar föreligger ej rätt till ersättning för de medlemmar/hyresgäster som tidigare själva bekostat ett utbyte. Ej heller föreligger rätt till ersättning för hyresgäst, som själva bekostat ett utbyte, vid eventuell avflyttning.
Ljud
Visa hänsyn till dina grannar och anpassa ljudnivån såväl i lägenheten som i och utanför trapphus, särskilt på TV, musikanläggningar och musikinstrument, till en nivå som inte stör grannarna. Speciellt gäller detta nattetid mellan klockan 22.00 och klockan 07.00 då någon störning inte får ske annat än i undantagsfall. Se mer under ”Störningar”.
M
Marschaller
Marschaller får inte placeras direkt på marken eller så nära fasaden att de kan skada byggnaden.
N
Namnskyltar
Namnskyltar finns anslaget i varje trapphus samt på respektive lägenhetsdörr. Ändring av namnen till dessa sköts av fastighetsskötaren.
Nedskräpning
För allas trevnad ser vi tillsammans till att lägga skräp i papperskorgar i stället för att kasta det på marken eller inne i trapphus och källargångar. Att fimpa på marken utan att plocka upp efter sig räknas som nedskräpning. Glöm ej att tömma eventuella kärl som används som askkopp.
Nedskräpning är en störning och kan på så vis vara grund till uppsägning.
Nycklar
Om du behöver fler nyckar till gemensamma utrymmen och port kontaktar du föreningens förvaltare, Fastighetsägarna, som ombesörjer beställning av nycklarna, tfn: 08-617 76 00. Nycklarna hämtas ut mot betalning hos Bysmeden, Elektravägen 22, 126 30 Hägersten,
tfn: 08-681 78 20
O
Ohyra
Om ni upptäcker ohyra i er lägenhet skall ni utan dröjsmål meddela Fastighetsägarna detta för att hindra att den sprids vidare i huset.
P
Pantbrev
I de fall ändringar i pantboken skall göras, t.ex. vid förändringar av lånesituationen, skall detta meddelas till föreningens avgifts- och hyreshandläggare på Fastighetsägarna, telefonnummer och telefontid finns anslaget i trapphuset och på föreningens hemsida.
Pappersinsamling
Rum för pappersinsamling finns på särskilda utrymmen på gårdarna. Obs endast tidningar.
Parkering
Föreningen har fyra parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar. Kontakta styrelsen om du önskar en parkeringsplats. Den med längst kontraktstid i sin lägenhet och som anmäler sitt intresse när en plats blir ledig får nästa lediga plats.
Parkeringsplatsen är till för bil som används regelbundet och får inte användas som en uppställningsplats.
Portar
Portarna skall hållas låsta kvälls- och nattetid. Portarna får inte ställas upp så att obehöriga kan ta sig in i byggnaden. Om man ställer upp porten ansvarar man också för att den stängs efter att man är klar med flytt eller dyligt.
R
Renovering av lägenhet
Mindre förändringar får göras i lägenheten. Du får till exempel lägga nya golv, måla om, sätta upp nya skåp eller byta ut vitvaror i köket. Mer omfattande förändringar kräver dock styrelsens tillstånd, till exempel om du vill ta ner en vägg, dra nya rör i kök och badrum. Ibland kan det också behövas bygganmälan för att utföra vissa åtgärder i lägenheten. Kontakta alltid styrelsen innan du sätter igång! Tänk också på att ta hänsyn till de omkringboende när du utför bullerstörande arbeten i lägenheten. Informera genom att sätta upp lappar i din och angränsande portar. Arbeten bör i första hand utföras under dagtid.
Som hyresgäst kan du vara skyldig att återställa lägenheten om renoveringen ej godkänns.
Krav på fackmannamässigt utförande.
Styrelsen kan komma att kräva in bevis från allmän behörighet för elarbeten, ansvars- eller entreprenadförsäkring, behörighet våtrum m.m.
Undvik störande bygg- och hantverksarbete mellan klockan 21.00 och klockan 08.00.
Rökning
Rökning är förbjuden i alla gemensamma utrymmen som trapphus, källare, tvättstuga och föreningslokal. Vidare är all fimpning genom fönster, i trapphus och utanför portarna förbjudet. Du som röker utanför porten ansvarar för att din rök inte stör övriga grannar. Stå en bit ifrån fönster och dörrar så att röken ej sugs in genom fönster och ventiler.
För allas trevnad och säkerhet plocka upp dina fimpar och töm det kärl du använder som askkopp. Fimpar är farligt för små barn, djur och natur och att ej plocka upp fimpar efter sig räknas som nedskräpning.
http://www.hsr.se/documents/NY_Vartarbete/NY_Fakta/Fimpfakta.pdf
S
Styrelsen
Styrelsens medlemmar väljs av föreningens medlemmar under årsmötet på ett eller två år i taget. Styrelsen sammanträder kontinuerligt under året. Meddelanden kan lämnas till styrelsen i föreningens brevlåda i föreningslokalen vid Sannadalsvägen 14. Alla inkomna meddelanden och frågor behandlas under mötena och åtgärder vidtas så snart som möjligt. Under vissa perioder är arbetsbelastningen extra stor och därför kan vissa ärenden skjutas till nästa möte. Varje möte har en dagordning med punkter som styrelsen gemensamt går igenom. Protokoll förs och finns i det underlag som revisorerna sedan granskar inför årsstämman.
Stadgar
Föreningens stadgar finns för nedladdning på föreningens hemsida. För adress se Hemsida.
Störningar
För att alla ska trivas är det viktigt att man inte störs av omkringboende. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn. Lagen ser strängt på störningar! Den som stör och inte rättar sig efter tillsägelse från styrelsen kan i allvarligare fall komma att bli uppsagd från lägenheten. Skyldigheten gäller i lägenheten men också i gemensamma utrymmen som till exempel i trapphus och tvättstuga. Du är även ansvarig för dina gäster eller om du hyr ut i andrahand.
Reglerna gäller dygnet runt men är extra angelägna att följa från klockan 22.00 på kvällen till klockan 07.00 på morgonen
Störningar kan bero av missförstånd eller obetänksamhet. Det som är trivsam och vacker musik för en person kan vara otrivsamt för grannen. Spela därför inte musik med högre ljudvolym än att det endast hörs i din lägenhet. Anpassa även vanligt TV-ljud så att bara du och din familj hör det. Grannen vill förmodligen själv välja vad han/hon vill lyssna till. Grannarna kanske vill sova när du lyssnar på stereo eller TV. Tänk på att du riskerar att störa fler om du öppnar fönster. Undvik störande aktiviteter på sena kvällar, nätter och tidiga morgnar. Det är viktigt att Du visar hänsyn hela dygnet eftersom det finns de som har skifttjänst och kan behöva sova på dagarna, andra kan behöva ro för att de är sjuka.
Självklart måste man få spela musik och även ha kalas ibland, och när man bor i ett flerfamiljshus ingår det att man hör sina grannar. Men att uppfattas som störande är någonting helt annat.
Exempel på störningar är:
- Att föra oväsen som t ex att tala alltför högt eller skrika. Spela alltför högt på musikanläggning, musikinstrument eller ha tv/tv spel på alltför högt. Du som har installerat surround system till din tv bör tänka lite extra på detta.
- Att borra spika, hamra m.m. på otillåten tid
- Ideligen skällande eller ylande hundar
- Nedskräpning
Tänk på att ditt golv är din grannes tak. Att dammsuga sena kvällar eller tidiga mornar och att gå med skor inomhus kan uppfattas som mycket störande.
Om Du blir störd, så tala i första hand med Din störande granne. Hjälper inte det så kan styrelsen ge den störande en anmodan till rättelse. I allvarligare och upprepade fall kan uppsägning av lägenheten komma ifråga. Under pågående störning kan störningsjour eller polis tillkallas. Kostnaden för den insatsen kommer faktureras till den som orsakat störningen.
Störningsjouren
Se anslag i trapphuset alternativt på hemsidan.
Sopor
Möjlighet att slänga sina hushållssopor finns på varje gård. Sedan vid port 14 och 30 hittar vi dessutom ett grovsoprum och vid port nummer 22 kan vi slänga glas, tidningar och elavfall.
T
Tillträde till lägenheterna
Föreningen har enligt stadgarna rätt till tillträde till samtliga lägenheter i de fall akuta insatser krävs.
Trapphus
I trapphus får inte cyklar, barnvagnar och andra föremål placeras eftersom de är en brandsäkerhetsrisk och förhindrar utrymning. Trapphusstädning utförs av Fastighetsägarna.
Tvättstugor
Tvättstugan får användas enligt de tider som finns anslagna i tvättstugan och på hemsidan. Tiderna måste respekteras då de boende ovanför tvättstugan kan bli störda. För övrig information, se anslag i tvättstugan om de regler som gäller vid bokning, rengörning, maskinskötsel, m.m. Det finns en särskild nyckel till låskolvarna som markerar tvättider. Tappar man bort sin nyckel eller låskolv får man själv bekosta en ny.
Om någon av maskinerna i tvättstugan inte fungerar, var vänlig felanmäl detta till Fastighetsägarna samt sätt ett meddelande på maskinen om att felanmälan är gjord.
Våra fräscha tvättstugor finns i port nummer 4 som betjänar Sannadalsvägen 4 till 14 och port nummer 16 som betjänar Sannadalsvägen 16 till 30. Där finns det gott om bokningsbara tider. På vardagar tvättar vi mellan kl 07 och 22, lördagar och söndagar mellan kl 10 och 20. Självklart lämnar vi också tvättstugan i det skick vi själva önskar finna den. Upptäcker ni fel på maskinerna ska ni i första hand vända er till felanmälan.
Använd tvättpåsar vid tvätt av BH eller andra plagg med hakar eller byglar
U
V
Valberedningen
Inför varje årsmöte gör valberedningen ett mycket viktigt arbete då de söker nya styrelsemedlemmar. Antalet nya styrelsemedlemmar varierar från år till år och i föreningens stadgar finns noggranna regler om styrelsens sammansättning och tillsättning.
Hör av dig till styrelsen om du är intresserad av att delta i styrelsearbetet. Det behövs alltid engagerade människor med olika kunskaper och erfarenheter.
Växthus
Det växthus som finns på en av våra gårdar är till för alla intresserade. Växthusgruppen ansvarar för växthuset och anslår när det finns en ledig plats i växthuset.
Å
Årsstämma
En gång om året kallar styrelsen alla bostadsrättsinnehavare till föreningsstämma. Då redovisas och informeras medlemmarna om ekonomin, inkomna motioner behandlas och aktuella frågor diskuteras. Även beslut tagna av styrelsen redovisas. Det är av största vikt att så många som möjligt kommer på stämman då det är där som medlemmarna har möjlighet att diskutera och rösta inför olika beslut. Det är också på stämman styrelsen kan få medlemmarnas synpunkter i frågor som anses viktiga och därför bör så många medlemmar som möjligt vara närvarande och delaktiga. Kallelse till årsmötet meddelas bostadsrättsinnehavaren senast två veckor före stämman. Att vara medlem i en bostadsrättsförening är att äga en röst och med sin röst kunna direkt påverka sin boendemiljö.
Ö
Övrig information
Övrig information kommer att anslås i trapphus och på föreningens hemsida.